top of page

Doelstellingen

Talentontwikkeling bevorderen:
Het hoofddoel van de businessclub is het ondersteunen van de Waasland Wolves bij het ontdekken, ontwikkelen en begeleiden van jonge wielertalenten. Hierbij streven we ernaar om een vijver te creëren voor getalenteerde renners die op termijn kunnen doorstromen naar professionele wielerteams.

 

Financiële duurzaamheid:
Het waarborgen van de financiële gezondheid van het project is cruciaal. Dit omvat het aantrekken van sponsors, partners en investeerders, evenals het implementeren van effectieve fondsenwerving strategieën om de kosten van training, uitrusting en faciliteiten te dekken.

 

Samenwerking met lokale gemeenschap:
Streven naar nauwe samenwerkingen met lokale gemeenschappen, scholen en bedrijven om de betrokkenheid en ondersteuning te vergroten. Het doel is om een positieve impact te hebben op zowel de jeugd als de gemeenschap als geheel, door middel van evenementen, workshops en initiatieven die de fietscultuur bevorderen.

 

Professionele coaching en begeleiding:
Zorgen voor hoogwaardige coaching en begeleiding van getalenteerde jonge renners. Dit omvat het aantrekken/behouden van ervaren coaches, het organiseren van trainingskampen en het implementeren van een gestructureerd ontwikkelingsprogramma om de renners te helpen hun volledige potentieel te bereiken.


Faciliteiten en infrastructuur optimaliseren: 

Streven naar de verbetering en uitbreiding van faciliteiten en infrastructuur die essentieel zijn voor de ontwikkeling van de wielertalenten. Dit omvat het upgraden van trainingsfaciliteiten, het voorzien van geschikte uitrusting en het waarborgen van veilige trainingsomgevingen.

 

Promotie van gezonde levensstijl:
Het bevorderen van een gezonde levensstijl onder de jeugdige renners, inclusief voeding, mentale gezondheid en algemeen welzijn. Dit kan worden bereikt door educatieve programma's, workshops en samenwerkingen met gezondheidsprofessionals.


Wedstrijdervaring bieden:
Het streven naar deelname aan nationale en internationale jeugdwedstrijden om de renners waardevolle wedstrijdervaring te bieden en hen bloot te stellen aan een hoger niveau van competitie, wat essentieel is voor hun ontwikkeling als wielrenners.

 

Netwerken en zakelijke kansen creëren:
Het faciliteren van netwerkmogelijkheden voor zowel de businessclubleden als de jeugdrenners. Dit omvat het organiseren van evenementen waarbij sponsors, ondernemers en andere belanghebbenden elkaar kunnen ontmoeten, wat kan leiden tot zakelijke kansen en ondersteuning voor de wielerjeugdacademie.

bottom of page