top of page

ONZE PARTNERS

Avia Rudyco Cycling Team

De club werd opgericht in 1999 door enkele leden-renners van de vrije bonden die klanten waren van Rudy Cornelis' fietsenwinkel in Hamme. Van een oorspronkelijk team van ongeveer 40 renners bij de elites zonder contract en vrije bonden groeide de club in de periode 2003-2009 uit tot een deelnemer aan Belgische interclubs en internationale wedstrijden in landen zoals Frankrijk, Ierland en Zuid-Amerika. Het hoogtepunt was een drievoudige deelname aan de Tour de Guyane in Frans-Guyana, met dubbele ritwinst en het dragen van de gele leiderstrui.

In 2007 werd besloten om een jeugdwerking te starten, die in 2008 van start ging en snel groeide tot meer dan 150 jeugdleden, waardoor de club een van de grootste jeugdclubs in België is. Het aantal leden bij de beloften, elites zonder contract en vrije bonden werd afgebouwd, maar de club bleef groeien, met een geolied team van een 50-tal vaste medewerkers, waaronder gediplomeerde trainers en initiatoren.

​Sinds 2010 is de club een vzw en streeft het ernaar een jeugdopleiding van de hoogste kwaliteit te bieden. In 2014 kreeg de club het label "Gouden jeugdclub" van Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen, het hoogst haalbare kwaliteitslabel. De club heeft consequent het hoogste label behaald sinds de start van deze labels.

De club heeft talrijke provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenen opgeleid in alle disciplines en jeugdcategorieën. Hoewel de nadruk niet ligt op de uitslagen, maar op de ontwikkeling van de renner, heeft de club een positieve impact gehad op het succes van haar renners. Als moderne club, evolueert de club jaarlijks met de veranderende noden op het gebied van begeleiding, materiaal en training, en is ze vaak een voorloper in het introduceren van innovaties. De ontwikkeling van de renners staat hierbij steeds centraal, en de club onderschrijft de waarden zoals die zijn vastgelegd in de Panathlon-verklaring.

Van Moer Logistics Cycling Team

Van Moer Logistics Cycling Team, heeft sinds zijn oprichting talloze jeugdrenners en -rensters met succes zien rijden in de karakteristieke kleuren van de club. De activiteiten strekken zich uit over diverse wielersportdisciplines, waaronder wielrennen op de weg, baanwielrennen en veldrijden. Het doel is een perfecte balans te creëren tussen prestatiegericht sporten en het genieten van een gezellige en sociale omgeving.

Hoewel wielersport vaak als een individuele activiteit wordt beschouwd, ben je als renner of renster in feite een belangrijk onderdeel van het 'team'. De club rekent op de inzet en sportiviteit van de renners, omdat dit de sleutel is tot succes. Het is niet alleen belangrijk om te trainen, maar ook om actief deel te nemen aan wedstrijden.

Een enthousiaste groep trainers staat klaar om de jeugdrenners te begeleiden. Zij worden ondersteund door ervaren jeugdbegeleiders en doorgewinterde wielrenners.

Bij het Van Moer Logistics Cycling Team kunnen kinderen beginnen met wielrennen vanaf de leeftijd van 8 jaar, dit bij de categorie miniemen. Het avontuur gaat verder tot aan de Junioren, waar je als volwaardig wielrenner mogelijk je weg vervolgt in de hogere categorieën. We kijken ernaar uit om samen met jou de passie voor het wielrennen te delen en talenten te ontwikkelen.

Vlaamse Wielerschool

De Vlaamse Wielerschool is een initiatief dat jonge wielrenners in Vlaanderen ondersteunt en ontwikkelt. Het biedt training, begeleiding en educatie om hun fietsvaardigheden, kennis van de wielersport en atletische capaciteiten te verbeteren. Door samenwerking met ervaren coaches en specialisten, biedt het programma een breed scala aan activiteiten, waaronder technische trainingen, tactische workshops, voedingsadvies en mentale coaching.

 

De Vlaamse Wielerschool speelt ook een rol in het promoten van wielrennen onder jongeren door het organiseren van evenementen en wedstrijden, met als doel een nieuwe generatie gepassioneerde wielrenners te inspireren.

Gemeenten

Waasland Wolves streeft ernaar om samenwerkingsverbanden aan te gaan met gemeenten in het Waasland. Deze samenwerking richt zich primair op het project voor jongeren van 8 tot 14 jaar. Het doel is om deze jonge atleten niet alleen veilig te leren fietsen, maar hen ook te introduceren in de wereld van het wielrennen. We geloven sterk in het potentieel van deze jongeren, zij zijn immers de Flandriens van morgen. Dit initiatief is een prachtige kans voor jonge enthousiastelingen om hun passie voor fietsen te ontdekken en te ontwikkelen, begeleid door ervaren instructeurs die veiligheid en plezier vooropstellen.

Bedrijven

Als bedrijf kan je ook partner worden van dit project, op een heel laagdrempelige manier. Hierover lees je alles in het deel ‘Business Club’. Je ondersteunt lokale initiatieven, dicht bij huis, met een concrete impact.

 

Je helpt mee om jongeren te doen bewegen, op een veilige en kwalitatieve manier. Zelf kan je ook de sfeer opsnuiven van recreatieve trainingen of topwedstrijden. En wie weet wordt één van onze renners wel je nieuwe collega van de toekomst.

bottom of page