top of page

RECREATIEVE WERKING: VEILIG LEREN FIETSEN/WIELRENNEN
 

Visie

Waasland Wolves zet zich in voor het stimuleren van jeugdwielrennen in Vlaanderen door toegankelijke initiatieven te organiseren. We organiseren laagdrempelige evenementen om jonge wielrenners te inspireren en te ondersteunen, met de ambitie om de regio te positioneren als een plaats waar veilig fietsen een prioriteit is en waar talent optimaal wordt begeleid. 

Door samen te werken met lokale partners willen we een hechte gemeenschap creëren die gezamenlijk investeert in de ontwikkeling van jong talent, met het oog op een veelbelovende toekomst voor het Waasland in het jeugdwielrennen.​

Veilig op de fiets - Basisopleiding  

Deze reeks van 6 tot 8 lessen focust op veilig fietsen, technische vaardigheden en het navigeren op veilige parcoursen. Perfect voor de jonge enthousiasteling die klaar is om de wereld op twee wielen te verkennen. We wisselen hierbij wegparcoursen en crossparcoursen met elkaar af. Je kan zelfs eens van BMX proeven als je dat wil.

Samen met de clubs, enkele Wase gemeenten en de Vlaamse Wielerschool voorzien we een reeks initiatietrainingen die openstaan voor elke 8 tot 14-jarige die de sfeer van de koers eens wil opsnuiven. Deze sessies vinden plaats van eind april tot juni.

Data van de initiaties voor 2024

  • 18 april 18u30-20u. Initiatie op de weg. Samenkomst aan sporthal Meulenbroek te Hamme, Kaaiplein 30 te Hamme.

 

Neem je graag deel? Schrijf je dan in via de website van de Vlaamse Wielerschool: link

Breng zeker een fiets mee die in orde is (banden, remmen…), een helm en je goed humeur. 

 

Wielerkamp tijdens de zomer

  • Zomerkamp: In samenwerking met de Vlaamse Wielerschool en lokale clubs, bieden we een kamp waar plezier en leren hand in hand gaan.

 

Initiaties bij de jeugdwielerclubs

Ben je gebeten door de wielermicrobe? Beide jeugdteams organiseren ook initiatietrainingen en infomomenten. Op basis hiervan kan je dan beslissen of je een echte competitiewielrenner wil worden.

Data volgen nog

Doe mee met onze initiaties en geef je passie voor wielrennen een vliegende start. Ontdek, leer en groei met ons. Jouw avontuur begint hier! 

Dikke bandenraces

Wanneer een Wase gemeenten een dikke bandenrace organiseert, dan maken we dit ook kenbaar via deze website. De gemeente Temse organiseert zo elk jaar een race, al zal deze wegens wegenwerken uitzonderlijk niet kunnen plaatsvinden in 2024.

Dikke Banden Races draaien om het aanmoedigen van kinderen tussen 2 en 12 jaar om actief te worden en plezier te hebben op de fiets. Deze races zijn speciaal ontworpen voor jonge fietsers die geen ervaring hebben met wielrennen, maar wel graag op hun eigen fiets rijden. Deelnemers kunnen meedoen met een breed scala aan fietsen, zelfs stadsfietsen.

Dikke Banden Races zijn gebaseerd op het principe van laagdrempelige toegang tot de fietssport, met als doel kinderen te laten sporten, bewegen en plezier te hebben met de fiets als middelpunt. Deze races bevorderen niet alleen fysieke activiteit onder jongeren, maar benadrukken ook de fiets als een gezond, duurzaam en leuk vervoermiddel. Het is een uitstekende manier voor kinderen om kennis te maken met de fietssport, zonder de druk en competitie die vaak komen kijken bij meer georganiseerde wielersporten.

Bovendien biedt het concept van Dikke Banden Races een platform om het belang van fietsveiligheid te onderstrepen. Door kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van veiligheidsaspecten, draagt het bij aan hun ontwikkeling als verantwoordelijke en zelfverzekerde fietsers. Het initiatief is erop gericht om fietsen te promoten als een plezierige activiteit die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van kinderen, terwijl het tegelijkertijd belangrijke waarden zoals veiligheid en duurzaamheid onder de aandacht brengt.

bottom of page