top of page

Het project

Welkom op de website van Waasland Wolves. Het doel van dit initiatief is om verschillende stakeholders van jeugdwielrennen in het Waasland te verenigen, van experten over renners  tot supporters. Op die manier kunnen we allemaal samen het recreatieve fietsen voor de jongsten, het competitiewielrennen en de ontwikkeling van topsporters optimaal ondersteunen.

De lokale jeugdwielerteams Avia-Rudyco Cycling Team en Van Moer Logistics Cycling Team zijn de initiatiefnemers. Samen met de Vlaamse Wielerschool, enkele Wase gemeenten en koersminnende bedrijven willen we een ecosysteem uitbouwen dat uniek is en waardoor onze jongeren veilig leren fietsen en hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen.

Hoe we dit doen, lees je op deze website. Via een recreatieve jeugdwerking enerzijds willen we drempelverlagend werken en jongeren veilig de eerste basisvaardigheden bijbrengen. Voor wie de smaak te pakken heeft, zijn er de partnerclubs om competitief door te groeien. En voor de talentrijke leden voorzien we een traject waar we deelnemen aan een aantal nationale en internationale topwedstrijden op de UCI kalender.

Om dit project mee te doen slagen, willen we graag de lokale Wase bedrijven betrekken in dit project. Samen met hen voegen we ook een educatieve dimensie toe, door bijvoorbeeld de oudere jeugdrenners kennis te laten maken met tewerkstellingsmogelijkheden en jobopportuniteiten bij onze partners.

Kriebelt de passie voor de koers ook zo hard bij jou? Wij nodigen je uit om deel uit te maken van deze opwindende reis. Of u nu een jonge atleet bent die zijn eerste stappen zet in de wielersport, een ouder die ondersteuning zoekt, of een potentiële partner die geïnteresseerd is in het ondersteunen van onze visie, er is een plaats voor jou bij Waasland Wolves. Ontdek op deze site onze programma's, initiatieven en hoe je kun bijdragen aan het succes van onze jeugdrenners en de toekomst van het wielrennen in het Waasland.

bottom of page